Home

Achtergrond 191 x bekeken

Miljoen bezoekers tijdens bloemencorso

Ongeveer een miljoen bloemenliefhebbers hebben vrijdag, zaterdag en zondag genoten van het bloemencorso van de Bollenstreek. Dat heeft de voorzitter van het corso, Leo van der Zon, zondag na afloop laten weten.

Een stoet van bijna veertig wagens versierd met bloemen reed een 40 kilometer lange route, van Noordwijk naar Haarlem. Daar waren de wagens zondag te bezichtigen.

Ieder jaar komen honderdduizenden mensen naar de polder om de versierde wagens te bekijken. Vorig jaar sprak de organisatie zelfs van een recordaantal bezoekers, toen kwamen er 1,2 miljoen mensen op af.

Het thema was dit jaar Beroemde Boeken. De praalwagen naar het boek De laatste der Mohikanen van James Fenimore Cooper won de eerste prijs in de categorie mooiste praalwagens. De publieksprijs ging naar een wagen met versieringen uit het boek Moby Dick van Herman Melville. Deze was overwegend blauw-wit versierd met een enorme walvis als pronkstuk.

Er was nog enige onrust ontstaan over het corso. Rijkswaterstaat had aangekondigd de snelweg A4 en A44 in de nacht van vrijdag op zaterdag wegens werkzaamheden voor de verbreding van de A4 af te sluiten. Daar waren de gemeenten het niet mee eens.

Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Hillegom en Teylingen vreesden dat door de afsluiting tijdens het corso veel bezoekers het evenement niet of slecht kunnen bereiken. Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat is toen in goed overleg besloten de werkzaamheden op te schuiven. Die beginnen nu vrijdag 8 mei.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.