Home

Achtergrond 304 x bekeken 1 reactie

Meer halen uit dierlijke mest

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) brengt op dinsdag 21 april een bezoek aan de mestverwerkingsinstallatie van de Coöperatie Biogreen in Heeten (Overijssel).

Dit is één van de vier mestverwerkingsinstallaties waar dierlijke mest verwerkt wordt in onder andere een kunstmestvervanger. Daarnaast levert deze installatie ook energie en gas. Het is één van de mogelijkheden om het mestoverschot op een nuttige manier te verwerken. Of zoals minister Verburg het noemt: "Meer halen uit bruin goud".

Tijdens deze bijeenkomst laat ook Wageningen Universiteit en Researchcentrum ook ander onderzoek zien naar de verwerking van mest.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    pete

    Ik heb altijd gedacht dat "kunst"mest een vervanger/aanvulling was voor dierlijke mest. Misschien was mijn leraar op de MAS toch niet zo slim als ik toen dacht, of misschien waren ze toen slimmer als nu?

Of registreer je om te kunnen reageren.