Home

Achtergrond 258 x bekeken

Marit van Bohemen danst voor koeien in de wei

Actrice Marit van Bohe­men heeft donderdag gedanst voor de koeien van melkveehouders en zorg­boeren André en Jolanda Schilder in het Noord-Hollandse Spierdijk.

Van Bohemen is het gezicht van kaas­maker Beemster. Het optreden van de actrice maakte deel uit van het zuivel met zorg-evenement (Caring Dairy Event) van het bedrijf, waarbij de koeien voor het eerst weer de wei in mochten. Volgens duurzaamheidsmanager Klaas Jan van Calker van Beemster Kaas zijn praktisch alle 500 veehou­ders van de zuivelfabriek actief en enthousiast deelnemer van Caring Dairy. De combinatie van zorg en zuivel zorgt voor blije koeien, een prachtig landschap, gemotiveerde mensen en lekkere kaas, vindt Van Calker.
Foto Wick Natzijl

Borculoër Herman Stoltenberg ment de paarden Harold (links) en Silvoldo voor de ploeg. Stoltenberg oefent voor een ploegwedstrijd met paarden, die zaterdag wordt gehouden. De paardenkracht van het span van Stoltenberg komt veehouder Gerrit Berenpas uit het Achterhoekse Borculo maar al te goed van pas. Het is Beren­pas namelijk niet gelukt met de trekker de kleigrond te ploegen. Zaterdag is in het Utrechtse Leusden een ploeg­wedstrijd met paarden. Foto Paulus Maessen

De bloesemknoppen zijn in de pruimenboomgaard van Toon Vi­liers in de Neder-Betuwe al duidelijk zichtbaar. Medewerker Theo van Meurs is daarom begonnen met het snoeien van dode takken. Hij heeft een voorkeur voor de wat ouderwetse methode: de handzaag voor het
grove werk en de handsnoeischaar voor de precisie. Viliers teelt op 1 hectare prui­men en op 16 hectare appels en peren. "We waren liever eerder gaan snoeien. We moeten nog spuiten en nu zitten we vlak voor de bloei. Maar de bomen ogen erg goed." Foto VidiPhoto

VVD-Europarlementariër Jan Mulder (links) kreeg donderdag een rondleiding op biologisch akkerbouw­bedrijf Biotrio in het West-Brabantse Langeweg door mede-eigenaar Keer van Beek. Mulder bezoekt het bedrijf op verzoek van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV). De NAV bepleitte op deze bijeenkomst de versterking van de positie van telers door het opzetten van een stimulerend eiwitbeleid. Ook is aandacht gevraagd voor het graan-, zetmeel- en suikerbeleid. Foto Marcel Bekken

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.