Home

Achtergrond 153 x bekeken

Marijke Vos wil "prikkelende'' adviezen geven

Marijke Vos is de nieuwe voorzitter van het consumentenplatform van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Dat maakte het ministerie vandaag bekend.

Vos zat eerder voor GroenLinks in de Tweede Kamer en is wethouder in Amsterdam. Met het consumentenplatform wil ze prikkelende adviezen gaan geven, zo laat ze via het ministerie weten. Vos gaat zich vooral richten op voeding.

"Consumenten staan steeds meer open voor duurzaamheid, klimaat, gezond eten en voedselveiligheid. Daar wil ik op inspelen.'' Het consumentenplatform adviseert het ministerie van LNV over zaken als vleesconsumptie, dierenwelzijn, duurzame vis, landschappen en genetische modificatie.

Marijke Vos neemt de taken over van Annie Brouwer-Korf, de ex-burgemeester van Utrecht, die het platform zeven jaar leidde.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.