Home

Achtergrond 223 x bekeken

Machinebouwer CFS schrapt wereldwijd 90 banen

CFS schrapt wereldwijd 90 banen, waarvan een derde in Nederland.

De Brabantse machine- en materialenproducent ziet de verkopen teruglopen doordat potentiële kopers lastig aan financiering kunnen komen.

CFS verkoopt vooral machines voor de vleesverwerkende industrie, maar levert ook materialen en verpakkingsmachines aan andere voedingssectoren. De interesse in machines is volgens een woordvoerder groot, maar de financieringsmogelijkheden zijn vaak beperkt.

Wereldwijd werken circa 2100 mensen voor CFS, waarvan 370 op het hoofdkantoor in Bakel. Het bedrijf heeft ook vestigingen in Duitsland, de VS en Denemarken. Door de internationale groei is volgens CFS soms sprake van overlappende functies.

Vanwege de economische crisis is eerder werktijdverkorting aangevraagd.

Of registreer je om te kunnen reageren.