Home

Achtergrond 237 x bekeken

Luchtvaart zoekt samenwerking biobrandstoffen

Luchtvaartmaatschappijen willen gezamenlijk het gebruik van biobrandstoffen gaan stimuleren.

In de slotverklaring van de vierde Aviation & Environment bijeenkomst in Genève wordt opgeroepen tot het vaststellen van certificeringscriteria. Directeur-generaal Giovanni Bisignani van de brancheorganisatie, IATA, spreekt van 'een ongelofelijk succes'.

"Toen wij het doel stelden 10 procent alternatieve brandstoffen bij te mengen in 2017 vonden velen ons te ambitieus." Succesvolle proeven van Continental, JAL, Air New Zealand en Virgin bewijzen volgens de Italiaan hun ongelijk.

De Air New Zealand proef betrof overigens jatropha-kerosine van een Nederlands bedrijf: Diligent Energy Systems in Eindhoven. "Certificering in 2010 of 2011 is een echte mogelijkheid", aldus Bisignani.

Of registreer je om te kunnen reageren.