Home

Achtergrond 178 x bekeken

Limburg opent regeling subsidie tegen erosie

De subsidieregeling voor niet-kerende grondbewerkingen in Limburg gaat open van 4 mei tot 9 juni. Boeren komen in aanmerking voor een tegemoetkoming van 50 euro per hectare als ze een niet-kerende grondbewerking uitvoeren in plaats van het land te ploegen.

De subsidie loopt op naar 94 euro per hectare als de hellingshoek van het perceel groter is dan 5 procent. Een boer kan in drie jaar maximaal 7.500 euro subsidie krijgen uit de regeling.

De Limburgse regeling is bedoeld om erosie tegen te gaan, zegt communicatieadviseur Herman Mertens van de LLTB. "Niet geploegde grond kan meer water opnemen en gaat het afstromen van water tegen. Het geld is voor een klein deel afkomstig van de Europese compensatieregeling voor landelijke handicaps (bergboerenregeling). Het Waterschap Roer en Overmaas besteedt in vijf jaar 2,5 miljoen euro aan de regeling. De provincie Limburg draagt 1,5 miljoen euro bij."

Of registreer je om te kunnen reageren.