Home

Achtergrond 279 x bekeken 2 reacties

Leger VS wekt woede met opblazen varkens

Dierenrechtenactivisten in de Verenigde Staten zijn woedend op het Amerikaanse ministerie van Defensie (Pentagon) omdat dat vorig jaar circa tweehonderd levende varkens heeft opgeblazen. De resultaten van een onderzoek met de varkens zijn juist bekendgemaakt.

Darpa, het onderzoeksbureau van het Pentagon, deed bij een groep varkens kogelwerende vesten om en plaatste de dieren in militaire voertuigen. Die werden vervolgens opgeblazen. Andere varkens kregen geen vest om. Varkens met vest bezweken pas na veel zwaardere explosies dan varkens zonder vest.

Het Pentagon wilde inzicht krijgen in de werking van kogelwerende vesten bij ontploffende bermbommen. Volgens soldaten wordt de kracht van de explosie door de vesten naar het gezicht geleid. Bermbommen zijn doodsoorzaak nummer één in Irak en Afghanistan. Ruim 350.000 veteranen zouden hersenschade hebben opgelopen als gevolg van de bommen. Uit de testen bleek dat de vesten de schade aan het gezicht niet verergeren.

De onderzoekers gebruikten de proefdieren omdat varkenshersenen grotere gelijkenis vertonen met menselijke breinen dan hersenen van andere proefdieren. Dierenrechtenorganisatie PETA meent dat er ook andere methoden zijn die in de praktijk succesvol zijn gebleken. In een boze brief roept PETA minister Gates van Defensie op per direct een einde aan dit soort proeven te maken.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Paul Jansen

    Inkoppertje. Je hebt al behoorlijke hersenschade anders ging je niet naar Irak of Afghanistan.

  • no-profile-image

    W Geverink

    Veel vooral arme amerikanen gaan het leger in niet om gaten te leren graven maar vooral voor de opleidingen die ze op kosten van uncle Sam kunnen voltooien . Er zit echter een addertje onder het gras . When the shit hits the fan , your ass belongs to uncle Sam . Jaren nadat je uit het leger bent gegaan kan de regering je nog oproepen als ze je nodig hebben . Die mensen hebben geen hersenschade en zitten in Irak enkel omdat ze de pech hebben dat ze uit de minder welvarende lagen van de samenleving komen .

Of registreer je om te kunnen reageren.