Home

Achtergrond 396 x bekeken

Late Pasen goed voor toerisme

Pasen valt laat dit jaar en daarom verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) meer buitenlandse toeristen dan vorig jaar.

Toen viel Pasen eind maart en bezochten 700.000 buitenlanders Nederland. Nu verwacht het NBTC er 800.000. Naar schatting 65 procent van de buitenlandse gasten komt uit Duitsland en een kwart uit België, aldus het NBTC. De meeste mensen komen voor een dagje.

Ook veel Nederlanders trekken er met Pasen op uit. Ongeveer 250.000 Nederlanders houden vakantie in eigen land. Zij kiezen veelal voor een verblijf in een bungalow, maar ook kamperen is populair. Nog eens 200.000 Nederlanders brengen het lange paasweekeinde in het buitenland door. België, Duitsland en Frankrijk zijn net als vorig jaar de populairste bestemmingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.