Home

Achtergrond 157 x bekeken

Landelijke campagne: voorkom autopech op vakantie

De ANWB begint een landelijke campagne om vakantiegangers te bewegen hun voertuig voor vertrek in de zomer aan een technische inspectie te laten onderwerpen.

De publiekscampagne gaat 7 mei van start en beoogt pech onderweg zoveel mogelijk te voorkomen. De ANWB maakte dAt woensdag bekend.

De belangenorganisatie verwacht dat veel vakantiegangers komende zomer in Europa blijven. Velen gaan met de auto op pad en dat betekent extra drukte op de wegen, aldus een woordvoerder. Om de kans op panne zo klein mogelijk te maken wil de ANWB iedereen met een auto, camper, caravan, vouw- of bagagewagen, aanhangwagen of motorfiets aanmoedigen het voertuig voor de vakantie te laten controleren. Want niets is zo vervelend als pech met de auto of caravan tijdens de vakantie, meent de organisatie.

De ANWB werkt in de campagne samen met brancheorganisatie Bovag en de hierbij aangesloten bedrijven. De plannen zijn nog niet helemaal uitgewerkt, maar beide organisaties verwachten dat ongeveer drieduizend Bovag-bedrijven zich bij het initiatief aansluiten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.