Home

Achtergrond 199 x bekeken 1 reactie

LTO wil fytosanitair fonds verder uitwerken

Het Productschap Tuinbouw en LTO willen de plannen voor een fytosanitair fonds voor tomaten en potplanten verder uitwerken.

Zo'n fonds is bedoeld om financiële gevolgen van plantenziektes als aardappelspindelknolviroide en clavibacter te beperken. Nederlandse kwekers en groentetelers betalen - bij goedkeuring van het project - via het PT in totaal circa 130.000 euro voor de ontwikkeling van zo'n fonds. Uit de plannen valt op te maken dat het PT het fytosanitair fonds gaat uitvoeren.

Eerst wil het PT garanties dat er draagvlak is voor dit fonds en dat de plannen haalbaar zijn. Zo wil het PT weten waarom verzekeraars de risico's niet dekken. In de eerste fase wordt de juridische haalbaarheid onderzocht en wordt een financieringsmodel uitgewerkt. Het PT-bestuur wil voor verdere ontwikkeling van de plannen op dat moment een beslismoment inbouwen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    weereldburger

    Weer een nieuw fonds oprichten, houd de werkgelegenheid in stand van de bestuurders en de regelaars.
    Als er echt problemen zijn, blijkt dat alle financiele middelen opgegaan zijn aan het in stand houden van het fonds.

Of registreer je om te kunnen reageren.