Home

Achtergrond 213 x bekeken

'Kinderen zijn respectloos en te brutaal'

Kinderen van nu zijn te brutaal en respectloos. Ze moeten normen en waarden als eerlijkheid en beleefdheid worden bijgebracht.

Dat vindt een meerderheid van de Nederlanders. Ook maken zij zich zorgen over scholing, seksuele moraal en het consumeer- en drinkgedrag van jongeren.

Dat staat vrijdag in de nieuwe Libelle, het vrouwenweekblad dat 75 jaar bestaat. Het tijdschrift liet onderzoeken wat Nederlanders vinden van maatschappelijke thema's als opvoeding, gezondheidszorg, veiligheid en verkeer.

Opvoeding is een 'hot item' in het onderzoek. Twee derde van de Nederlanders is bezorgd over de manier waarop kinderen tegenwoordig worden grootgebracht, maakte Libelle woensdag bekend. Bijna de helft vindt dat ouders die hun kinderen slecht opvoeden, hiervoor moeten worden gestraft.

Uit het onderzoek blijkt ook dat slechts 14 procent van de ondervraagden trots is op ons land. Het kabinet-Balkenende brengt het er eveneens niet heel positief vanaf. Het krijgt als rapportcijfer een 5,6. Een besluit zou het kabinet al snel kunnen nemen; de meeste Nederlanders zijn vóór automatische donorregistratie.

Het onderzoek schetst nog een somber beeld. Een op de vijf ondervraagden zou het liefst gewapend over straat gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.