Home

Achtergrond 171 x bekeken 4 reacties

Kamer wil verplichte registratie paardenhouders

Er moet een sluitend identificatie- en registratiesysteem voor paarden komen, vindt bijna de voltallige Tweede Kamer.

In elk geval zouden de eigenaren van paarden moeten worden geregistreerd. Minister Gerda Verburg (LNV) is hierover in overleg met de Sectorraad Paarden, zei ze vanmiddag tijdens een Kamerdebat. Ze zegde de Kamer toe uiterlijk 1 augustus met de uitkomst van dat overleg te komen.

Tegelijk wil ze dan ook van de Sectorraad weten hoe deze het eigen plan van aanpak voor een beter paardenwelzijn denkt te gaan uitvoeren, compleet met een agenda wanneer welke maatregelen zijn gerealiseerd, en hoe deze worden gehandhaafd.

Verburg sprak lovende woorden over het bereikte plan, dat door 34 organisaties is onderschreven. De linkse oppositie twijfelt aan het draagvlak en vindt het plan ook te vrijblijvend. Maar tot verdere verboden, bijvoorbeeld van prikkeldraad, wilde Verburg niet gaan.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  robbert

  wordt hoog tijd dat men een paardeheffing invoerdt! er zijn onderhand meer paarden dan koeien 30jaar terug, en schijten heel nederland onder de openbare weg zelfs. Ze moeten de eigenaars maar laten betalen voor deze overlast. ik stel voor 500€ per kop een hobby mag tenslotte wat kosten !!!

 • no-profile-image

  gj

  Gewoon 2 gele flappen in die oren!
  Met chip vanaf 2010.
  Geen geschipper, wat koeien ,schapen en varkens ook moeten: De gele flappen.
  Als de paarden daarvoor een ontheffing krijgen dan is de verplichtstelling van die oormerken voor de andere dieren ook niet nodig zo niet onrechtmatig.

 • no-profile-image

  down under

  Welke categorie (landbouw)huisdieren zijn de volgende die aan de beurt komen? Honden, katten of misschien wel de goudvis? (alhoewel bij de laatste het wel erg lastig wordt om de beruchte gele flap in de oren de knippen.)

 • no-profile-image

  transparant

  Waarom zegt men niet gelijk dat men paardenbelasting wil heffen.???

Of registreer je om te kunnen reageren.