Home

Achtergrond 141 x bekeken

Historisch verlies Friesland Bank

Friesland Bank heeft voor het eerst in haar 95-jarige bestaan verlies geleden.

Door de moeilijke omstandigheden op de financiële markten gaat de bank uit Leeuwarden banen schrappen. Hoeveel banen er verdwijnen, meldde de bank niet in een donderdag gepubliceerd persbericht. Later op de ochtend geeft Friesland Bank een toelichting op de jaarcijfers.

Het verlies over 2008 bedroeg 75 miljoen euro. Vooral de bijdrage aan het resultaat van het belang in Van Lanschot viel sterk terug. Ook de forse daling van de aandelenkoersen van een aantal Nederlandse financiële instellingen, waaronder BinckBank, droeg sterk bij aan het negatieve resultaat.

Friesland Bank verwacht dat de kredietverliezen dit jaar hoger zullen liggen dan de afgelopen jaren. Het bedrijf waagt zich niet aan een prognose over de resultaatontwikkeling in 2009. De marktomstandigheden blijven vooralsnog moeilijk met een extreem scherpe concurrentie op de spaarmarkt, aldus Friesland Bank.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.