Home

Achtergrond 359 x bekeken 1 reactie

Greenpeace opent Pieper(fiets)pad door Nederland

Greenpeace, de ANWB en Biologica gaan samen een fietspad openen onder de naam Pieperpad, een afgeleide van de bekende wandelroute Pieterpad.

Hiermee vragen initiatiefnemer Greenpeace en Biologica, die de biologische landbouw- en voedingssector vertegenwoordigt, aandacht voor de biologische landbouw omdat die duurzaam is.

Het Pieperpad is 1000 kilometer lang en slingert zich van Friesland tot diep in Zeeuws-Vlaanderen. De route is uitgezet door de ANWB, maar het zijn Greenpeace en Biologica die via het fietspad aandacht vragen voor biologisch geteelt voedsel en met name voor de biologische aardappelenteelt. "Dat doen we op een vrolijke en leuke manier'', aldus Marietta Harjono van Greenpeace.

Biologica wil graag dat er meer onderzoek komt naar schimmelziektes bij biologische aardappelen. "Het is een kwetsbaar product. De reguliere boer gebruikt gewoon landbouwgif tegen een schimmelziekte als phytophtera, maar de biologische boer kan feitelijk niets. Die kan de schimmel hoogstens wegbranden'', licht Jasper Vink van Biologica toe.

Het fietspad voert de fietser langs verscheidene biologische aardappelvelden, natuurvoedingswinkels, restaurants met biologische producten en andere verkooppunten met biologisch voedsel. De ANWB maakte naast de route ook de bijbehorende gids. Greenpeace benaderde allerlei bedrijven, winkels en restaurants om mee te doen met dit initiatief.

De samenwerking is een eerste stap in het bundelen van de krachten van organisaties die vergelijkbare waarden hebben. Op het jaarlijkse congres van Biologica pleitten verschillende inleiders al voor meer samenwerking tussen clubs die dezelfde bloedgroep hebben. "Biologisch is niet alleen een teeltmethode, maar veel meer een beweging, een levensstijl'', zo hield een van de inleiders het publiek voor.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Nou ,dan de phytopftora maar gewoon wegbranden,wat is daar op tegen? je bent toch biologisch. Gewoon een dubbeltje of meer per kilo vragen

Of registreer je om te kunnen reageren.