Home

Achtergrond 213 x bekeken

'Gevluchte Servische bankier in Nederland opgepakt'

Media in Servië melden vandaag dat 'ergens in Nederland' Jezdimir Vasiljevic is gearresteerd.

Tegen Vasiljevic loopt een internationaal opsporingsverzoek van de Servische justitie. Het Servische Ministerie van Justitie zal woensdag om zijn uitlevering vragen, zo meldt de onafhankelijke omroep B92.

Vasiljevic was begin jaren negentig eigenaar van een op een piramidespel gebaseerde spaarbank. De spaarders van de bank gingen uiteindelijk voor 190 miljoen Duitse Mark (95 miljoen Euro) het schip in. De frauduleuze bankier wordt er onder meer van beschuldigd dat hij 58 miljoen Duitse Mark (29 miljoen Euro) in eigen zak heeft gestoken. Tot 2006 leefde Vasiljevic, na in 2004 op borgtocht te zijn vrijgelaten, in Servië. Toen in 2006 het proces tegen hem begon verdween hij spoorloos. Afgelopen zaterdag zou hij, in het bezit van een vals paspoort, zijn gearresteerd. De Nederlandse autoriteiten konden de aanhouding dinsdagmiddag nog niet bevestigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.