Home

Achtergrond 173 x bekeken

Gerechtshof oordeelt over paddoverbod

Het gerechtshof in Den Haag beslist dinsdag of de teelt en de verkoop van verse paddenstoelen met een hallucinerende werking, weer worden toegestaan.

De Vereniging Landelijk Overleg Smartshops (VLOS) en bijna zeventig anderen hebben begin maart hierom bij het hof gevraagd.

De VLOS vindt dat minister Ab Klink van Volksgezondheid bij zijn verbod op zogenoemde paddo's er ten onrechte vanuit is gegaan dat het hooguit tot een omzetdaling zou leiden bij smartshops en kwekers. Volgens de advocaten van de vereniging heeft het verbod voor sommigen wel degelijk geleid tot het verlies van hun bedrijf.

De landsadvocaat van Klink zei dat de minister het verbod heeft gebaseerd op een totaalplaatje. Sinds 2000 zijn er steeds meer verkooppunten gekomen, nam het aantal paddogebruikers toe en steeg het aantal incidenten met mensen die paddo's hadden gebruikt. Maar de VLOS meent dat er daarbij ook gekeken had moeten worden naar andere genotsmiddelen die de probleemveroorzakers tot zich hadden genomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.