Home

Achtergrond 164 x bekeken

G7 en G20 komen samen in Washington

De internationale overlegorganen G7 en G20 zullen 25 april bijeenkomen in Washington. In de Amerikaanse hoofdstad vinden dan de voorjaarsvergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank plaats. Centraal staat de financiële crisis die de wereldeconomie nog in de greep houdt.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën maakte maandag bekend dat de ministers van Financiën en centralebankpresidenten van de G7, de zeven grootste industrielanden, eerst bijeenkomen. Daarna volgt overleg binnen de G20, waarbij ook opkomende economieën als China en Brazilië zijn aangesloten.

Eerder deze maand kwam de G20 al bijeen in Londen. Internationale instellingen als het IMF kregen toen meer dan 1 biljoen dollar toegeschoven om de crisis te bestrijden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.