Home

Achtergrond 161 x bekeken

Frankrijk biedt vissers miljoenen

De Franse overheid heeft vissers die de havens van Calais, Duinkerken en Boulogne-sur-Mer al twee dagen blokkeren, donderdag vier miljoen dollar hulpgeld aangeboden.

Parijs weigert echter de verlaagde Europese visquota voor kabeljauw te omzeilen, zoals de vissers eisen.
De Franse minister voor Visserij Michel Barnier deed het aanbod na uren onderhandelen met afgevaardigden van de boze vissers. Eerder was al gezegd dat de overheid vissers die in de problemen raken, financieel tegemoet wil komen. Daar was echter geen getal aan gekoppeld.

Door de acties worden de veerbootdiensten naar Groot-Brittannië ontregeld. Vakbonden van de vissers hebben gewaarschuwd dat de acties kunnen worden uitgebreid. Volgens Barnier is het de "verantwoordelijkheid van de vissers'' om de blokkades op te heffen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.