Home

Achtergrond 163 x bekeken

Export Amerikaans varkensvlees stijgt nauwelijks meer

Amerika exporteerde in februari van dit jaar nauwelijks meer varkensvlees dan in dezelfde maand vorig jaar.

De Amerikaanse export van varkensvlees en verwerkte producten kwam in februari van dit jaar uit op 158.500 ton. Dat is één procent meer dan in februari 2008. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw.

De Verenigde Staten exporteerden in januari van dit jaar 156.700 ton varkensvlees. Die hoeveelheid lag 6,5 procent hoger dan in de eerste maand van vorig jaar. Amerika is bijna de grootste exporteur van varkensvlees in de wereld. Het land voerde vorig jaar 2,05 miljoen ton varkensvlees uit. Alleen Duitsland exporteert meer varkensvlees (2,19 miljoen ton in 2008).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.