Home

Achtergrond 187 x bekeken

Europese Commissie klaagt België aan

De Europese Commissie heeft vandaag besloten België voor het Europese Hof van Justitie te dagen.

De Europese instellingen vinden dat zij moeten worden vrijgesteld van belastingbetaling over hun gebouwen.

Sinds 2003 moet er in Brussel een heffing worden betaald over de bouw of uitbreiding van kantoorruimtes groter dan 500 vierkante meter. Volgens de Europese Commissie gaat dat in tegen de fiscale vrijstelling die is bepaald in het zogenoemde Protocol met betrekking tot Privileges en Immuniteiten voor de Europese instellingen. De Commissie beschouwt de heffingen als directe belastingen.

Volgens de Commissie zijn er talrijke pogingen ondernomen om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Aangezien dat niet mogeijk bleek, is de Commissie in samenwerking met alle andere Europese instellingen alsnog naar het Europese Hof van Justitie gestapt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.