Home

Achtergrond 176 x bekeken

Europeanen willen meer actie tegen recessie

Slechts 39 procent van de Europeanen vindt dat de EU-landen tot dusver voldoende hebben gedaan tegen de economische crisis.

Dat blijkt uti een enquête van het Europees Parlement die maandag is gepubliceerd. Bijna alle ondervraagden zeggen dat de financiële crisis erg grote gevolgen heeft. Van de ondervraagden zegt 58 procent de crisis al te voelen in zijn persoonlijke situatie.

De beste instantie om de crisis te bestrijden is volgens Europeanen de G8-groep van rijkste industrielanden. Nederlanders noemden deze instantie zelfs het vaakst (36 procent tegen 25 procent gemiddeld in de EU). Minder geschikte instanties zijn de EU en de nationale regering (genoemd door respectievelijk 17 en 14 procent van de Europeanen).

De mening over de euro is sterk verdeeld. In de EU zegt 44 procent dat de euro de crisis heeft verzacht, terwijl 39 procent dit helemaal niet vindt. De grootste groep voorstanders (66 procent) woont in Slowakije. In Engeland is dat het minst: daar ziet slechts 27 procent een voordeel in de euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.