Home

Achtergrond 150 x bekeken

Europarlement steunt strenge aanpak btw-fraude

Het Europees Parlement steunt voorstellen van de Europese Commissie om fraude met btw strenger aan te pakken.

Het is vandaag akkoord gegaan met een rapport van CDA-Europarlementariër Cornelis Visser hierover. Om de controle op de btw-afdracht te verbeteren moeten exporteurs hun eigen btw-identifiatienummer en het nummer van de importeur gaan opgeven.

Een plan van de Europese Commissie om exporteurs vijf jaar lang aansprakelijk te stellen voor eventueel misbruik vond Visser echter te ver gaan. ”Bedrijven dienen niet de verantwoordelijkheid te dragen voor tekortkomingen in de administratieve samenwerking tussen lidstaten.”

De EU-lidstaten lopen nu jaarlijks zo’n 100 miljoen euro aan btw-inkomsten mis door fraude, blijkt uit Rekenkameronderzoek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.