Home

Achtergrond 247 x bekeken

Engelse productie bacon daalt

De Engelse productie van bacon en ham is in het eerste kwartaal van dit jaar met bijna veertien procent ofwel zesduizend ton gedaald naar 38.400 ton.

Die productie daalde vorig jaar ook met ruim zes procent ofwel tienduizend ton naar 164.000 ton. Dat meldt het Engelse plattelandsministerie Defra. Het aandeel van buitenlands varkensvlees voor de Engelse productie van bacon en ham daalde vorig jaar met één procentpunt naar 47 procent als gevolg van de lage koers van het Engelse pond. Daardoor was buitenlands varkensvlees relatief duur voor de Engelse vleesindustrie.

Engeland voerde vorig jaar 77.100 ton varkensvlees in. Het aandeel van buitenlands varkensvlees voor de productie van bacon en ham in Engeland ligt in het eerste kwartaal van dit jaar op ruim 51 procent ofwel 19.800 ton. Denemarken en Nederland zijn de belangrijkste buitenlandse leveranciers van varkensvlees aan Engeland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.