Home

Achtergrond 442 x bekeken

Eisen voor kinderbijslag buitenland aangescherpt

Ouders die kinderbijslag willen voor kinderen die in het buitenland wonen, moeten bij hun aanvraag bewijzen dat hun zoon of dochter ook daadwerkelijk uitwonend is.

De maatregel moet fraude met dubbele kinderbijslag voor kinderen in het buitenland tegengaan.

Dat heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) vrijdag aan de Tweede Kamer geschreven. Het parlement had aangedrongen op maatregelen om fraude met kinderbijslag in het buitenland, onder meer Turkije en Marokko, te bestrijden.

Ouders met kinderen in het buitenland hebben recht op dubbele kinderbijslag. Om gesjoemel te voorkomen, moeten ze voortaan bij hun aanvraag een verklaring laten zien van de autoriteiten uit het land waar hun kind woont. Daarnaast moeten ze elk kwartaal aantonen dat ze zelf niet bij hun kind wonen, maar het wel onderhouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.