Home

Achtergrond 191 x bekeken 8 reacties

Egypte laat al zijn varkens slachten

Egypte gaat alle varkens in het land slachten uit vrees voor de Mexicaanse griep.

De minister van Volksgezondheid heeft daartoe opdracht gegeven, meldde het Egyptische staatspersbureau Mena vandaag.

Egypte telt 300.000 tot 400.000 varkens, die door de christelijke minderheid worden gehouden. De moslimmeerderheid in het land beschouwt varkens als onreine beesten.

Een regeringswoordvoerder zei eerder dat ook zonder Mexicaanse griep de massaslachting een goede maatregel zou zijn. "Onze varkensboerderijen zijn niet schoon en vormen een gevaar op zichzelf. Daarom zijn de mensen bang'', aldus de zegsman.

De Mexicaanse griep die de gemoederen wereldwijd bezighoudt, heeft overigens weinig met varkens te maken, menen deskundigden. Het lijkt te gaan om een menselijk griepvirus, dat bestaat uit een mengsel van het 'gewone' griepvirus, het vogelgriepvirus en het varkensgriepvirus.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Nou Bert, dat is weer eens een typisch betweterige Nederlandse uitspraak .. 78 miljoen is nu niet bepaald een minderheid (tenzij je het over de varkens in Egypte hebt ;-) ... Het is in ieder geval een overreactie van de Egyptische overheid .. de term onderontwikkelden is zeker misplaatst.

 • no-profile-image

  Jan

  Mijn excuses Bert. Ik heb je reactie verkeerd geinterpreteerd.

 • no-profile-image

  Ginder

  Arme dieren. Het zijn ook een stelletje onderontwikkelden .. wat is de volgende stap ? Alle Mexicanen die zich in Egypte bevinden standrechtelijk executeren ?

 • no-profile-image

  centje

  Redenen te meer om op de PVV te stemmen !!

 • no-profile-image

  varkenshouder

  dan weet je metteen wat de 'meeste' moslims over ons denken. Nog even en dan geraken we in het zelfde schuitje vrees ik. Jammer voor onze kinderen.

 • no-profile-image

  Bert

  Tuurlijk niet, Ginder. Typisch geval van een aanleiding zoeken om een minderheid het leven zuur te maken.

 • no-profile-image

  nico

  Het is inderdaad zo dat die moslimgemeenschap deze drogreden aangrijpt om de varkens massaal te gaan vernietigen, trouwens de christenen zelf worden samengehokt op de vuilnisbelten rond Caïro, mocht iemand daarheen gaan moet je deze vraag daar ter plaatse maar eens gaan stellen, of ze hierop willen antwoorden zal iets anders zijn, arm Egypte!!

 • no-profile-image

  Bert

  78 miljoen, Jan? Volgens mij praten we langs elkaar heen. Ik heb het over de christelijke minderheid in Egypte. Ik bedoelde dat de Egyptische regering de varkensgriep aangrijpt om een minderheid dwars te kunnen zitten.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.