Home

Achtergrond 168 x bekeken

Eerste griepdode buiten Mexico

In de Verenigde Staten is een bijna twee jaar oud kind overleden aan de gevolgen van Mexicaanse griep.

Dat meldde een Amerikaanse overheidsfunctionaris vandaag. Het is het eerste sterfgeval door deze ziekte buiten Mexico. De peuter overleed in de staat Texas, die aan Mexico grenst. Het kind was onlangs in Mexico. In Mexico zijn officieel bijna 2500 mensen besmet. Tot nu toe zijn er zeven bevestigde doden.

In de Europese Unie zijn dertien gevallen van Mexicaanse griep bevestigd. Drie mensen in Duitsland zijn besmet met het virus, vier mensen in Spanje en vijf in Groot-Brittannië. De woordvoerster stelde dat het allemaal "lichte gevallen'' zijn. Oostenrijk meldde zelf een eerste geval van Mexicaanse griep. Naar verluidt zouden alle patiënten onlangs in Mexico zijn geweest.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.