Home

Achtergrond 158 x bekeken

EU-ministers beraden zich over Mexicaanse griep

Minister Ab Klink van Volksgezondheid en zijn 26 EU-collega's komen vanmiddag in Luxemburg bijeen voor een spoedberaad over de Mexicaanse griep. Zij zullen onder meer bekijken of er reisadviezen nodig zijn.

Frankrijk heeft er gisteren op aangedrongen vluchten naar Mexico voorlopig te schrappen. Volgens een diplomatieke bron in Brussel is de kans niet groot dat de ministers tot een dergelijke drastische stap zullen besluiten.

Maandag zei eurocommissaris Androulla Vassiliou (Volksgezondheid) dat zij persoonlijk zou afraden om naar Mexico te reizen, maar dat was geen officieel advies. Een woordvoerster van de Europese Commissie waarschuwde woensdag voor onnodige paniek. In de EU hebben zich tot dusver alleen lichte gevallen van de griep voorgedaan, zei ze.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.