Home

Achtergrond 156 x bekeken

EU klaar voor eventuele grieppandemie

De EU-lidstaten zijn klaar voor een eventuele pandemie van de Mexicaanse griep. Minister Ab Klink van Volksgezondheid heeft dat vanavond gezegd na spoedberaad met zijn EU-collega's in Luxemburg.

Volgens Klink is er geen reden voor paniek. ,,We zijn alert, we zijn goed voorbereid.''

De EU-landen zullen geen vliegverbod voor Mexico instellen, zoals Frankrijk eerder had geopperd. De overgrote meerderheid van de lidstaten ziet niets in die maatregel. ,,Een reisverbod is alleen effectief als je 90 procent van de vluchten tegenhoudt. Dat is volstrekt ondoenlijk'', aldus Klink.

De minister onderstreepte dat de verschijningsvormen van de griep buiten Mexico tot dusver ,,vrij mild'' zijn. ,,Wel bestaat het risico dat het virus muteert naar een agressievere vorm. Daarom is het belangrijk dat er vaccins komen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.