Home

Achtergrond 206 x bekeken

Duizenden klompen maken één Nachtwacht

Een klompenmaker uit het Overijsselse dorp Luttenberg is bezig Rembrandts Nachtwacht op ware grootte uit te beelden als mozaïek van klompjes.

Uiteindelijk moeten 30.000 kleine klompen beschilderd worden. "Inmiddels ben ik samen met 22 vrijwilligers al een jaar aan het schilderen'', zei Martin Dijkman vandaag. De 60.000 pixels waaruit het fotobestand bestaat dat door het Rijksmuseum beschikbaar is gesteld, worden verdeeld over de 3,5 centimeter lange houten klompen.

"Het kost al met al meer tijd dan ik had verwacht. De meeste klompen krijgen twee kleuren, maar sommige ervan moet ik drie keer bewerken'', aldus Dijkman. De kleuren worden speciaal voor de ambachtsman gemengd. In de zomer moet het werk klaar zijn. Zijn versie van de Nachtwacht is demontabel en zal onder meer op beurzen te bezichtigen zijn, aldus Dijkman. "Het is te groot voor mijn eigen atelier.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.