Home

Achtergrond 184 x bekeken

Dubai produceert de eerst gekloonde kameel

Wetenschappers uit de Verenigde Arabische Emiraten hebben vandaag laten weten de eerste kameel ter wereld te hebben gekloond.

De kameel is opvolger van Dolly het schaap, het eerste gekloonde zoogdier ter wereld. De eenbultige vrouwtjeskameel Injaz is op 8 april ter wereld gekomen. Wetenschappers van het Kamelen Reproductie Centrum zijn vijf jaar met het project bezig geweest, heeft de krant The National dinsdag laten weten.

Volgens de directeur van het reproductiecentrum is de geboorte van Injaz een doorbraak in het onderzoeksprogramma. Wetenschappers van het centrum proberen waardevolle genen van de snelste kamelen en van de kamelen die de meeste melk produceren, voor de toekomst te bewaren.

Het schaap Dolly werd in 1996 in Edinburgh de hoofdstad van Schotland geboren. Zij is zes jaar oud geworden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.