Home

Achtergrond 144 x bekeken

Dodental aardbeving Italië op 207

Het dodental van de aardbeving in Centraal-Italië rond de stad L'Aquila in de regio Abruzzen is gestegen tot 207.

Dat maakte de Italiaanse premier Silvio Berlusconi dinsdag bekend. Honderd mensen liggen ernstig gewond in het ziekenhuis. De premier bezocht L'Aquila. Hij zei verder dat er 1500 gewonden zijn en dat 17.000 mensen dakloos zijn geraakt. Berlusconi adviseerde mensen niet terug te gaan naar hun huis.

Er worden 36 uur na de aardbeving nog 34 mensen vermist. In totaal zijn er volgens de premier 150 mensen levend onder het puin vandaan gehaald. Hij deelde verder mee dat de reddingswerkzaamheden nog zeker twee dagen worden voortgezet.
Het is de ergste aardbeving in Italië in dertig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.