Home

Achtergrond 152 x bekeken

De Vries: kabinet is het eens over JSF

Staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) zei donderdag na overleg met premier Jan Peter Balkenende dat het kabinet het eens is over de Joint Strike Fighter (JSF).

De voorbereiding in het torentje, waaraan ook minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) meedeed, was volgens hem kort en krachtig. Balkenende doet op verzoek van de Tweede Kamer mee aan het vervolgdebat donderdagavond.

Voorafgaand aan het gesprek in het torentje had De Vries op zijn ministerie een overleg met de fractievoorzitters van de regeringspartijen Pieter van Geel (CDA), Mariëtte Hamer (PvdA) en Arie Slob (ChristenUnie). Over de inhoud daarvan wilde hij niets zeggen. Wel gaf De Vries aan dat het een prettig overleg was en dat er geen spanningen waren.

De Vries zei eerder dat het gisteren een pittig JSF-debat was en dat donderdagavond wellicht ook weer pittig zal worden. Hij zei het belangrijk te vinden voor Nederland dat er in deze economisch moeilijke tijden geen kabinetscrisis komt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.