Home

Achtergrond 200 x bekeken

D66: Verhofstadt als voorzitter Europese Commissie

De Belgische oud-premier Guy Verhofstadt moet de nieuwe voorzitter worden van de Europese Commissie, vinden oud-minister Laurens Jan Brinkhorst en kandidaat-Europarlementslid Gerben Jan Gerbrandy.

Volgens Brinkhorst is voor deze post in Nederland momenteel geen geschikte kandidaat voorhanden.

De liberaal Verhofstadt deed in 2004 al eens een gooi naar het leiderschap van de Europese Commissie. Maar hij stuitte op groot verzet, omdat hij streeft naar een federalistische Verenigde Staten van Europa. Momenteel is hij lijsttrekker voor zijn partij Open VLD voor de verkiezingen voor het Europees Parlement over ruim een maand.

De regeringsleiders van de EU-landen beslissen naar verwachting half juni wie voorzitter van de Europese Commissie wordt. De meeste leiders hebben al hun voorkeur uitgesproken voor herbenoeming van de huidige voorzitter, de Portugees Jose Manuel Barroso.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.