Home

Achtergrond 158 x bekeken

Consumentenvertrouwen toegenomen

Het vertrouwen van de Nederlandse consument is deze maand toegenomen. De indicator die het vertrouwen weergeeft, steeg van -34 in maart naar -28.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gemeld. Het negatieve cijfer betekent dat pessimisten nog altijd veruit in de meerderheid zijn. Maar volgens het CBS is het vertrouwen in de ontwikkeling van de Nederlandse economie in de komende twaalf maanden sterk gestegen. De stijging van een dieptepunt in maart van -57 naar -32 is zelfs de grootste sinds augustus 2003 en valt samen met het herstel op de aandelenbeurzen de afgelopen weken.

De koopbereidheid van consumenten bleef onveranderd. Volgens de meeste ondervraagden is de tijd nog niet gunstig om grote aankopen te doen. Wel is de consument positiever geworden over zijn eigen financiële situatie in de komende twaalf maanden. Over het verleden heerst meer pessimisme.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.