Home

Achtergrond 445 x bekeken

Cono heeft hoogste melkprijs

De melkprijzen zijn meer in elkaar geschoven. Hekkensluiters DOC en FrieslandCampina hielden hun prijzen in maart gelijk, terwijl de beste uitbetalers, Cono en Bel Leerdammer, hun prijzen juist wat lieten zakken.

De grootste daling kwam in maart voor rekening van Nemelco. Daar daalde de eiwitprijs met €0,35. Dat betekende dat er €1,21 van de melkprijs afging, tot €22,80.

Ook Bel Leerdammer moest een daling toestaan. Er ging €0,90 van de melkprijs af, tot €23,90. De daling kwam echter volledig voor rekening van de zomerheffing.

Cono werkt niet met een zomerheffing, maar de voorschotprijs daalde wel. De vetprijs bleef weliswaar gelijk (€2,20), maar de eiwitprijs zakte tot €5,70. Het gevolg was dat er €0,35 van het voorschot afging, dat daarmee uitkwam op €25,66. Maar dat is altijd nog de hoogste prijs van alle zuivelverwerkers.

DOC wist de voorschotprijs voor maart gelijk te houden: €22,44. Maar in april gaat het voorschot naar beneden, omdat er dan een zomerheffing van €1,60 van kracht wordt.

FrieslandCampina heeft als enige zuivelverwerker de melkprijs voor de maand april bekendgemaakt. Die is nagenoeg ongewijzigd. Er komt €0,01 bij de prijs op, die daarmee stijgt tot €22,17.

Het lijkt er op dat de grootste prijsdaling bij de zuivelaars achter de rug is. De komende tijd koersen de melkprijzen op een stabiel niveau. Al kunnen er, zeker in het begin, nog wel een paar dubbeltjes van de melkprijzen afgaan.

prognose:

moeizaam stabiele melkprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.