Home

Achtergrond 164 x bekeken

ChristenUnie: versnel Europese transportprojecten

Europese transportprojecten moeten sneller worden gerealiseerd.

De investeringen zullen helpen de economische crisis te bestrijden. Dat heeft lijsttrekker Peter van Dalen van ChristenUnie-SGP dinsdag bepleit in een oproep aan Europees Commissaris Antonio Tajani (Transport).

Van Dalen wil extra aandacht voor de Trans-Europese Netwerken (TEN), verbindingen op het gebied van vervoer, telecommunicatie en energie-infrastructuur die door de EU worden gesubsidieerd.

Hij dringt aan op extra geld voor een treinbegeleidingssysteem dat leidt tot meer veiligheid en capaciteit op het Europese spoor. Ook ziet hij mogelijkheden voor verbetering van de binnenvaart tussen Nederland, België en Frankrijk via het Seine-Scheldeproject. Verder zou de haven van Terneuzen een impuls moeten krijgen via TEN.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.