Home

Achtergrond 153 x bekeken

CNV waarschuwt voor verhoging lokale lasten

Het CNV roept gemeenten, waterschappen en provincies op het komende jaar de lokale lasten niet te verhogen.

Doen zij dat wel, dan zal dat effect hebben op de looneis die de vakcentrale voor 2010 zal stellen. Dat zei CNV-voorzitter René Paas donderdag in Den Haag. Alle gemeenten, waterschappen en provincies krijgen een dezer dagen een brief van het CNV met een pleidooi van die strekking.

Werknemers, werkgevers en het kabinet hebben in het sociaal akkoord afspraken gemaakt over loonmatiging, zegt Paas. Dat scheelt ook de gemeenten in kosten omdat de looneis ook voor de cao voor gemeenteambtenaren rond het niveau van de inflatie zal liggen. "Wij vragen de gemeenten zich net zo verantwoord op te stellen als wij en de lasten niet te verhogen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.