Home

Achtergrond 156 x bekeken

CNV pleit voor keurmerk pensioenen

Het CNV vindt dat er een keurmerk voor pensioenen moet komen.

Nu is er nog geen instrument om pensioenregelingen met elkaar te vergelijken. Maar de vakcentrale wil samen met de Universiteit van Tilburg jaarlijks onderzoek doen naar de kwaliteit van de regelingen. Uit onderzoek van het CNV blijkt dat werknemers behoefte hebben aan een keurmerk, waarmee zij in één oogopslag de kwaliteit van hun pensioenregeling kunnen beoordelen, aldus de vakcentrale.

"Bijna iedereen die een camping of een hotel boekt, weet door het aantal sterren welke kwaliteit verwacht kan worden. Vraag diezelfde mensen naar hun pensioen en zij hebben geen idee. In crisistijd moeten we niet het stelsel willen veranderen, maar investeren in duidelijkheid en transparantie voor deelnemers'', stelt vicevoorzitter Bert van Boggelen.

Aan de hand van diverse elementen, zoals het soort regeling, indexering en werkgeversbijdrage, willen CNV en de universiteit de kwaliteit vaststellen. Prof. Antoine Jacobs van de Universiteit van Tilburg heeft daarvoor een model ontwikkeld. In samenwerking met de pensioensector moet dat tot een keurmerk leiden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.