Home

Achtergrond 158 x bekeken

CDA: meer gezamenlijke inzet politie aan de grens

Het CDA wil dat de politie aan de grens met Duitsland en België meer gaat samenwerken in teams met agenten uit de buurlanden.

De gezamenlijke politieteams moeten blijvend worden ingezet en het complete grensgebied bestrijken. Daarvoor heeft CDA'er Wim van de Camp maandag gepleit. ,,Criminelen stoppen niet bij de grens, dan moet de politie ook niet bij de grens stoppen'', aldus de CDA-lijsttrekker bij de verkiezingen van het Europees parlement.

Momenteel lopen proeven met gezamenlijke politieteams aan de grens met België en Duitsland. Het CDA vindt dat de gezamenlijke teams een blijvend karakter moeten krijgen.

Daarnaast wil Van de Camp dat politie en justitie internationaal meer informatie uitwisselen over verdachten en lopende onderzoeken. Die uitwisseling schiet nu nog te kort, vindt het CDA. "Dat schaadt de criminaliteitsbestrijding.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.