Home

Achtergrond 176 x bekeken

CBS: werkloosheid opnieuw gestegen

De werkloosheid in Nederland is in de periode januari-maart voor de vierde achtereenvolgende maand gestegen. Gemiddeld waren er 341.000 personen werkloos.

Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag bekend.
De werkloosheid liep daarmee op tot 4,4 procent van de beroepsbevolking. In de periode daarvoor, december tot en met februari, waren er nog 314.000 mensen werkloos, wat overeenkomt met 4,1 procent van de beroepsbevolking.

Het aantal werklozen is met vijfduizend gestegen ten opzichte van dezelfde periode (januari-maart) in 2008. Gecorrigeerd voor seizoensinvloeden bedroeg het aantal werklozen 317.000 personen, negenduizend meer dan in december-februari.
Met name mannen tot 45 jaar werden werkloos. Onder deze groep is de werkloosheid met 31.000 toegenomen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Onder vrouwen en mannen van 45 jaar en ouder is de werkloosheid nog altijd lager dan een jaar geleden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.