Home

Achtergrond 267 x bekeken

'Biggenexport naar Duitsland kan groeien'

De uitvoer van Nederlandse biggen naar Duitsland kan de komende jaren groeien.

Duitsland wordt steeds belangrijker als afnemen van Nederlandse biggen. Nederland moet zijn positie op de exportmarkt voor vleesvarkens in Duitsland zien te handhaven. Dat concludeert het onderzoeksbureau LEI in een analyse over de Duitse markt in opdracht van Rabobank Nederland.

Nederland exporteerde vorig jaar 3 miljoen vleesvarkens en 2,4 miljoen biggen naar Duitsland volgens het Productschap Vee en Vlees. Het aandeel van de uitvoer van biggen naar Duitsland lag daarmee op 48 procent van de totale Nederlandse export van biggen. Dat aandeel kan groeien volgens het LEI. In de eerste twee maanden van dit jaar lag het aandeel op 54,4 procent.

De Nederlandse export van vleesvarkens kwam vorig jaar uit op 3 miljoen stuks. Daarmee ligt het aandeel van Duitsland op 81 % van de totale Nederlandse export van vleesvarkens.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.