Home

Achtergrond 194 x bekeken

Bedankt voor de bloemen

Paus Benedictis XVI (81) heeft zondag in zijn paastoespraak opgeroepen tot vrede in het Midden-Oosten en Afrika. De katholieke kerkvorst sprak tienduizenden belangstellenden toe op het Sint-Pietersplein in Rome.

Verzoening is een voorwaarde voor een veilige en vreedzame toekomst in het Midden-Oosten, zei de Duitse Joseph Ratzinger. ,,Dat kan alleen worden bereikt door hernieuwde, volhardende en oprechte pogingen het joods-Palestijnse conflict op te lossen.'' Benedictus brengt in mei een bezoek aan Israël en Jordanië.

Daarnaast sprak de kerkvorst onder meer zijn zorgen uit over 'de vaak vergeten' gewelddadige conflicten in Afrika, honger, armoede, terrorisme en klimaatverandering.

Na de preek, sprak Benedictus zijn paaswensen uit in ruim zestig verschillende talen. Als eerste richtte de paus zich tot Italië en de mensen die zijn getroffen door de aardbeving in de regio Abruzzen. De paus bezoekt naar verwachting komende week het gebied in Midden-Italië.

Nederland kwam als zevende aan de beurt. "Zalig Pasen. Ik wil mijn hartelijke dank uitspreken voor de bloemen op het Sint-Pietersplein.'' De bloemen gaan na de mis naar de tuinen van het Vaticaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.