Home

Achtergrond 173 x bekeken

Bavaria ziet minder groei

Brouwer Bavaria verwacht komend jaar minder hard te groeien dan het afgelopen jaar wegens de economische crisis.

Reden voor ongerustheid is er bij het Brabantse familiebedrijf niet. "We zijn de afgelopen jaren wel erg hard gegroeid'', aldus financieel directeur Frank Swinkels vandaag. De omzet steeg vorig jaar met 13 procent naar ruim 501 miljoen euro, de nettowinst kwam uit op bijna 21 miljoen euro.

Behalve de hevigheid van de crisis wereldwijd stelt Bavaria last te hebben van het rookverbod en accijnsverhoging in Nederland. "Net als de vliegtaks zie je dat Nederlanders uitwijken naar de grensstreken met Belgie en Duitsland'', aldus Swinkels. Hij pleit dan ook voor afschaffing van de accijnsverhoging. "Horeca Nederland heeft het al moeilijk genoeg met het rookverbod en de crisis.''

In Brussel heeft Bavaria het aan de stok met de Europese Commissie. Vorig jaar moest Bavaria een boete betalen van bijna 23 miljoen euro wegens vermeende kartelvormiing op de Nederlandse biermarkt. Bavaria is in beroep gegaan en de zaak ligt bij het Europese Hof in Luxemburg. "Dat kan nog jaren duren voordat daar wat uitkomt'', aldus Swinkels

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.