Home

Achtergrond 258 x bekeken 1 reactie

Artsen vragen aandacht voor stralingsrisico's

De politiek en de gezondheidszorg moeten maatregelen nemen om de blootstelling aan elektromagnetische velden te verminderen.

Die oproep doen vijftig Nederlandse artsen. Zij ondertekenden een appel van het Nationaal Platform Stralingsrisico's. Het platform, dat het publiek bewust wil maken van de vermeende gezondheidsrisico's van mobiele telefoons en andere apparaten, maakte dit vandaag bekend.

Volgens de ondertekenaars is sprake van een algemene toename van chronische aandoeningen, zoals chronische hoofdpijn, moeheid en slaapstoornissen. Zij brengen dat in verband met "de explosieve toename van stralingsbelasting in de leefomgeving'', onder meer via mobiele telefoons, zendinstallaties en elektrische huishoudelijke apparatuur.

Het appel wordt volgende week gepresenteerd in Den Haag.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rechtspraktijk BAWA c.s.

    Het Zwitsers onderzoek is dubieus kunt U lezen op stopumts.nl.
    De heer van R, secretaris de cie EMV heeft dat vanaf medio 2006 tot medio 2008 niet publiekelijk gemaakt en werd slechts via een wob-procedure opgestart door BAWA daartoe alsnog genoodzaakt.
    De Dato24 juli 2008 reageert de voorzitter van de Gezondheidsraad op wob-rekest en geeft e-mailverkeer van Dr. E. van R. (GR) met Zwitsers vrij waaruit blijkt dat de Zwitsers de outliers buiten het Zwitsers onderzoek hebben gelaten.Veel burgers zijn terecht ongerust over het gehalte van de gezondheidsraadadviezen. BAWA heeft de geheime gegevens (outliers en correspondentie) en overige verkregen materiaal doorgeleid naar mevrouw Frederique Ries (Lid van de Commissie milieubeheer en lid sub-commisie mensenrechten van het Europees Parlement) in haar hoedanigheid van rapporteur resolutie van 17.06.2008 procedure 2007/2252(INI) met interventieverzoek. BAWA c.s. is door burgers gevraagd om onderzoek te laten doen naar strafrechtelijke feiten vanwege de outliers kwestie. (schading gezondheidsbelangen).

Of registreer je om te kunnen reageren.