Home

Achtergrond 203 x bekeken 11 reacties

Actiegroep wil steviger protest tegen megastal

De actiegroep Angstig Verontruste Burgers (AVB) wil hardere acties tegen de mogelijke komst van megastallen in de gemeente Twenterand.

“Het verzet mag best pittiger”, meldt een woordvoerder van de actiegroep in dagblad Tubantia. Totnogtoe heeft het protest tegen de gemeente geen enkel resultaat opgeleverd, constateert hij.
Desondanks voert AVB vandaag op een rustige manier actie in de vorm van flyers die in het winkelcentrum in Vroomshoop worden uitgedeeld. Daarin worden burgers opgeroepen om zich te laten zien en te laten horen op de gemeenteraadsvergadering van 12 mei. AVB hoopt op een hoge opkomst bij deze raadsvergadering om de gemeenteraad om zo de politiek onder druk te zetten. “De politiek kan niet negeren dat bijvoorbeeld 7.500 handtekeningen zijn gezet tegen de megastallen. Dat moet bijvoorbeeld het CDA zich realiseren. Anders krijgen ze bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 de rekening gepresenteerd.”

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wederom boer

  De politie........ De politiek natuurlijk

 • no-profile-image

  willekeurige

  Als de hypocriete consument nou eens een eerlijk prijs ging betalen voor voedsel dan is de discussie over mega is voorbij.

 • no-profile-image

  Silvia

  Heeft de consument wel in de gaten dat "mega" door de politiek in de hand wordt gewerkt met alle maatregels die zij eisen, denk oa maar aan de luchtwassers over enkele jaren.

 • no-profile-image

  boerin

  WAT is de maat van een MEGA-stal ? Hoeveel dieren huisvest je daarin ? Dan weet je waar het over gaat ! Nu praten en demonstreren heel veel mensen over iets wat een leeg begrip is.

 • no-profile-image

  DE ONBEKENDE

  Ze zij leuk bezig die maloten in vroomshoop nu zijn er al twee actie groepen voor de politiek betekend dit verdeel en heers! De eerste twee bedrijven staan al in fortwijk, waarom is er toen niet gereageerd?
  Laat de mensen in vroomshoop westerhaar-vriezeveense wijk oppassen dat ze zich niet belachelijk maken Niet voor niets heette dit gebied HET ZWARTE GAT of wil men die naam blijven houden?
  En laat de tweede actie groep geen domme dingen doen ze willen zich nu niet bekend maken wie wie is .ZE worden nu al in de gaten gehouden door de politie .Dat weet VROM ook,laat deze groep een duidelijk standpunt innemen tegen deze actie groep (distanceren)!

 • no-profile-image

  sus

  Het volume van de varkensproductie overtreft vele malen de vraag vanuit Nederland. Waarom moeten wij eten uit de derde wereld importeren voor varkens die niet voor Nederland bedoeld zijn en moeten we de stront hier houden.

 • no-profile-image

  willekeurige

  Wie spreek over die aantallen ?? Waarom is 500 nge een grens ?? 12.500 vleesvarkens kun je heel goed met vader en 2 zonen verzorgen, een echt familie bedrijf dus.

 • no-profile-image

  boer

  Waarom maakt Philips meer apparatuur dan wij Nederlanders kunnen gebruiken ?? Waarom moeten wij bloembollen voor de hele wereld maken ?? Waarom exporteren wij uberhaubt eigenlijk ?? En als we niet meer exporteren, moeten we dan wel inporteren ?? En als we gaan importeren, wie gaat er dan exporteren en willen die dat dan wel ?? Of moet we dan echt zelf hier alles maken ?? En mogen we straks de bewerkte mest, waar we zeer goede voedingsstoffen van maken, dan wel exporteren ? Als dat mag (en dat moet de overheid regelen, want wij willen dat wel) dat heeft sus helemaal geen agrumenten meer.

 • no-profile-image

  Lie

  De getallen heb ik gevonden door 'megabedrijf' te googlen en dan krijg je die informatie. In de toekomst veranderen de getallen vast weer, want ik kan me nog goed herinneren dat een boer met 250 varkens al erg groot was. Met de mechanisatie kunnen er grotere aantallen dieren worden gehouden, ik heb wel m'n twijfels of een groot bedrijf met personeel net zo goed problemen kan identificeren dan wanneer het een familie bedrijf is, het oog van de meester kun je nu eenmaal niet gemakkelijk vervangen. Zelf zie ik de # liever wat lager dan is er meer ruimte voor individuele aandacht. Want agrariers hebben tegenwoordig niet echt meer een heel gezin (zonen) die klaar staan om het bedrijf over te nemen.

 • no-profile-image

  boer

  De politie kan en mag niet negeren dat de reconstructiewet al reeds een democratisch proces is geweest en er ondertuseen al besloten is. Toen hadden deze communisten moeten reageren en niet zeuren achteraf. Ze zijn gewoon te laat !! Die stallen hebben we gewoon nodig om mensen van voedsel te blijven voorzien. Wie wil er nou nog boer/ondernemer worden als steeds zulke mensen onzin en leugenms verkopen enzo de voedselproducent op te zetten tegen de bevolking. Ze zijn blijkbaar zo onzettend stom dat ze niet doorhebben dat voedsel van de boeren komt. Honger, dat is wat ook de EU staat te wachten als zulke mensen door blijven gaan zich te verzetten tegen de voedselproducenten.

 • no-profile-image

  Lie

  Als ik het goed begrijp spreekt men van megabedrijf wanneer er meer dan 500nge (nge staat voor nederlands grootte eenheden) zijn dit is zo'n 12.500 vleesvarkens of 185.000 leghennen.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.