Home

Achtergrond 280 x bekeken 3 reacties

Actiecomités aan champagne in Hedwigepolder

De actiecomités tegen ontpoldering van de Hertogin Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen hebben vandaag in de polder de champagne opengetrokken.

Ze reageren verheugd op het kabinetsbesluit om niet te ontpolderen. Zowel Stichting De Levende Delta als het comité Red Onze Polder reageert opgelucht, evenals land- en tuinbouworganisatie ZLTO. Jaap Geleijnse van De Levende Delta spreekt van "een groot feest op de grens van Nederland en België''.

Ook Magda de Feijter van Red Onze Polder roemt het besluit. "Er zijn vaak enquêtes geweest waaruit bleek dat 80 procent van de Zeeuwen tegen ontpoldering was. Wij zijn blij dat de politiek naar ons heeft geluisterd.''

Lees ook: Ontpoldering van de baan

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  H. Pronk

  Laat de Wieringenmeer de laatste historische blunder geweest zijn.
  Onangs Groot Mijdrecht Noord en nu Hedwigepolder gered, het gezonde verstand gaat uiteindelijk zegevieren!

  Koe of Jetski,
  (actiegroep Groot Mijdrecht Noord).

 • no-profile-image

  gert

  Kentering in het beleid,gefeliciteerd Zeeuwen.

 • no-profile-image

  Corry

  Beste Zeeuwse actiegroepen,
  Van harte gefeliciteerd met julli succes!

  Ikzelf ben betrokken bij het project IJsseldeta Zuid bij Kampen (OV). Ik zou graag van jullie willen weten hoe jullie dit klaar hebben gespeeld, want die bypass mag onder geen beding doorgaan! jullie kunnen me mailen naar:
  cmjphoekman@casema.nl; ik geef de reacties dan door aan de desbetreffende mensen in politiek Kampen en aanverwanten. Zelf ben ik lid van de SP; zegt genoeg lijkt me

Of registreer je om te kunnen reageren.