Home

Achtergrond 154 x bekeken

ABN Amro snijdt in de kosten

ABN Amro wil de komende twee jaar 50 miljoen euro bezuinigen.

Dat blijkt uit het interne personeelsblad van de bank, waarop tv-zender RTL Z de hand wist te leggen. De bezuinigingen betreffen het Nederlandse deel van ABN Amro. Fusiepartner Fortis blijft buiten schot.

Volgens Alexander Rahusen, die leiding geeft aan een zesmanschap dat de bezuinigingen moet realiseren, gaat "het mes er in''. Met de reorganisatie moet de inefficiëntie binnen de bank worden aangepakt. "Je kunt de bank zien als een groot huis waar de kinderen de deur uit zijn'', aldus Rahusen. "We zitten te ruim in ons jasje.''

De bezuinigingen moeten er ook voor zorgen dat de tevredenheid van de klanten voor het einde van 2010 met 5 procent is toegenomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.