Home

Achtergrond 238 x bekeken

100 jaar betrekkingen Bulgarije-Nederland

Honderd jaar geleden knoopten de Republiek van Bulgarije en het Koninkrijk der Nederlanden diplomatieke betrekkingen aan.

Een jaar eerder, in 1908, was Bulgarije onafhankelijk geworden nadat het land honderden jaren onderdeel van het Ottomaanse Rijk was geweest.

In het kader van het eeuwfeest van de bilaterale betrekkingen worden verscheidene evenementen georganiseerd. Zo geeft het Concertgebouworkest op 28 april een optreden in Sofia, in aanwezigheid van de Nederlandse ambassadeur Willem van Ee en de Bulgaarse minister van Buitenlandse Zaken Ivailo Kalfin.

Nederland en Bulgarije werken momenteel op tal van terreinen samen, onder meer bij de bestrijding van mensenhandel en drugscriminaliteit. Zo worden Nederlandse politiemensen en preventiemedewerkers naar Bulgarije gestuurd om vrouwen te behoeden voor de prostitutie in Nederland. Ook krijgen agenten uit Bulgarije in Nederland training op dit terrein.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.