Home

Achtergrond 196 x bekeken

Winkels ontruimd vanwege dreiging explosieven

Een filiaal van Ikea en enkele winkels aan de Arenaboulevard in Amsterdam-Zuidoost zijn donderdagochtend ontruimd wegens bedreiging met explosieven.

Volgens de politie zijn de dreigingen serieus te nemen. Dat maakte de politie bekend. De bedreigingen kwamen donderdagochtend bij de politie binnen. Volgens de politie en een woordvoerster van IKEA zijn de bedreigingen niet specifiek op de winkelketen gericht. De directies van de betrokken winkels zijn inmiddels over de bedreiging geïnformeerd.

Behalve Ikea zijn het winkelcentrum Villa Arena en onder andere de winkels van MediaMarkt, Perry Sport en Decathlon gesloten. Ook zijn enkele kantoren in het gebied dicht. De politie heeft de toegangswegen naar het gebied afgesloten en houdt toezicht op de betreffende locaties. Tientallen agenten zijn ter plaatse aanwezig. Het verkeer in het gebied ondervindt weinig hinder van de ontruimingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.